Bered smördegen enligt instruktioner på paketet. Vi har två paket a 250 g.
Skala och hacka löken. Bryn den i smör i en panna på låg värme. Flytta över i en skål.
Bryn köttfärsen i pannan och tillsätt samtidigt köttfärskryddan, svartpeppar och eventuellt salt.(Var försiktig med saltet)
Tillsätt köttfärsen, grädde, och det kokta riset i skålen med lök. Blanda.
Skala och hacka äggen i bitar (inte för smått) och blanda i. Om du gör egen deg så kavla den till två rektangel formade skivor stora som en ugnsplåt.
Lägg smörpapper på en ugnsplåt och lägg en skiva deg på.( I det färdiga degpaketet är smörpapper och deg tillsammans. Tillsätt köttfärs blandningen ovanpå och bred ut jämnt.
Lyft den andra delen av degen överst och knip ihop degarnas kanter, t ex med en gaffel.
Pensla till sist ytan med uppvispat ägg och stick några hål på degen med en gaffel.
Stek i ugn 200 grader ca 25-30 min.
Servera med het köttbuljong och strö på persiljai den. En tärning köttbuljong blandat med 0,5 liter vatten ger två portioner buljong.