Fick receptet på den här silltårtan av en kompis (Tack Mirre) och jag kan intyga att den är fantastiskt god.
Instruktioner
- Fyllningen.:
Hacka sillen och löken fint, liksom allt det kryddgröna. Hacka äggen.
- Blanda allt, sist försiktigt den finhackade gurkan.
Blanda crème fraichen med saften från den pressade citronklyftan och rör ner i sillröran.
Smaka ev. av med salt och svartpeppar.
- Tårtan:
Skär bort kanterna på brödet, bred smör på den första botten och lägg på fyllning (receptet består tårtan av två bottnar medan jag valde att göra den med tre bottnar, ungefär som en stubbe).
- På den översta botten och på kanterna breds den med gräddfil och den utblandade crème fraichen.
- Garnera med ägg i klyftor, skivad eller tärnad matjessill och dill (gräslök) samt salladsblad runt kanten.
Tårtan bör dra några timmar i kylskåpet före servering.
Publicerat den
18 maj 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jag gjord den här kvällen före och och garnerade den strax före serveringen. Det blev alldeles väldigt gott. Jättegott!! Så tack för den boz.
OJ så god den var! Braksuccé på tjejkvällen.