Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Finsk silltårta à-la Mireille

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Fick receptet på den här silltårtan av en kompis (Tack Mirre) och jag kan intyga att den är fantastiskt god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fyllningen.: Hacka sillen och löken fint, liksom allt det kryddgröna. Hacka äggen.
  2. Blanda allt, sist försiktigt den finhackade gurkan. Blanda crème fraichen med saften från den pressade citronklyftan och rör ner i sillröran. Smaka ev. av med salt och svartpeppar.
  3. Tårtan: Skär bort kanterna på brödet, bred smör på den första botten och lägg på fyllning (receptet består tårtan av två bottnar medan jag valde att göra den med tre bottnar, ungefär som en stubbe).
  4. På den översta botten och på kanterna breds den med gräddfil och den utblandade crème fraichen.
  5. Garnera med ägg i klyftor, skivad eller tärnad matjessill och dill (gräslök) samt salladsblad runt kanten. Tårtan bör dra några timmar i kylskåpet före servering.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • littlejohn 27 juni 2011

    Jag gjord den här kvällen före och och garnerade den strax före serveringen. Det blev alldeles väldigt gott. Jättegott!! Så tack för den boz.

  • Tant_Anita 18 november 2011

    OJ så god den var! Braksuccé på tjejkvällen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.