Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Finsk surdeg med potatis ( flytande)

 
Skriv ut

Surdegen med potatis blir mycket sur. Den får en aromatisk, kraftig smak som gör den särskilt lämplig till sursött bröd. Vill man spara deg till senare tillfälle kan man göra fast surdeg genom att arbeta in så mycket fint rågmjöl att degen går att rulla till längder. Skär längderna i bitar om 100g. Rulla dem i mjöl och frys dem.

Ingredienser

Instruktioner

Blanda samman alla ingredienser till en vällingliknande blandning. Låt stå på varm plats 4-5 dagar. ( Till sötsura finska limpor, sura skorpor)

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.