Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Finska jultårtor

(1 kommentar)  
Skriv ut

Kan även bakas av smördeg. Detta är en snabbare variant. Möra och goda!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Nyp samman margarin, vetemjöl och bakpulver. Tillsätt grädden. Kavla genast ut degen ganska tunt och dela i kvadrater med ca 10 cm sida. Gör ett snitt in mot mitten från varje hörn av kvadraten och lägg en klick fast plommonsylt i mitten. Vik in vartannat hörn mot mitten (som i en vindsnurra). Pensla eventuellt med uppvispat ägg och grädda vid 250 grader till vacker färg.
  2. Till fyllningen kan man koka katrinplommon mjuka med litet vatten och mixa blandningen.
  3. Kan även bakas ut som halvmånar, runda degplattor fylls med ca 1 tsk plommonmarmelad, viks ihop och kläms till med gaffel längs kanten.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • up1 28 december 2010

    Hej! Det var till stor hjälp ditt Jultårtsrecept...fyllningen, hade bara plommon i påsen hemma! Skall senare prova att göra egna tårtor!! Då använda ditt recept! Eva-Maria fin/sv.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.