Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Finska lingonkakor

 
  • Serverar: 3 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Goda grövre hålkakor som blir saftiga av lingonen.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 200 gr. Smula ner jästen i en degbunke. Värm filmjölken till fingervärme (37 gr) Häll den över jästen och rör om så att det löser sig ordentligt. Tillsätt salt, lingonsylt, farinsocker och fint rågmjöl. Arbeta in vetemjölet i omgångar under kraftig knådning. Knåda degen tills den släpper bunkens kant och är smidig. Låt jäsa under duk ca 45 min. Stjälp upp degen på lätt mjölat bakbord och knåda den smidigt på nytt. Dela degen i tre lika stora bitar. Forma till tre runda kakor och tag ut ett hål i mitten. Lägg kakorna på bakpappersklädd plåt och låt dem jäsa under duk ca 40 min. Pensla bröden med ljummet vatten och strö vetekli över. Grädda bröden i nedre delen av ugnen ca 25 min eller tills de fått fin färg och känns torra. Låt bröden kallna på galler under duk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.