Grova, härliga bullar med smak av söta fikon.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Skär fikonen i mindre bitar. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervarmt. Blanda lite vatten med jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt resten av vattnet, fikon, olja, salt, linfrön, hirsflingor, vetegroddar, rågmjöl och nästan allt vetemjöl.
- Arbeta degen för hand eller i maskin tills den släpper bunkens kanter. Låt jäsa övertäckt i cirka 40 minuter.
Ta upp och knåda degen smidig med resten av mjölet. Dela degen i 8 bitar. Forma varje degbit till en rund kaka, cirka 3 cm hög.
- Lägg kakorna på plåtar täckta med bakplåtspapper och nagga med gaffel. Låt jäsa övertäckta i cirka 20 minuter.
Pensla kakorna med filmjölk och strö över solroskärnorna. Grädda rågkakorna mitt i ugnen i cirka 13 minuter. Låt dem svalna på galler under bakduk.
Publicerat den
14 december 2008
Liknande recept
Skriv kommentar