Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Finsmakande rågkakor med fikon

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Grova, härliga bullar med smak av söta fikon.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Skär fikonen i mindre bitar. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervarmt. Blanda lite vatten med jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt resten av vattnet, fikon, olja, salt, linfrön, hirsflingor, vetegroddar, rågmjöl och nästan allt vetemjöl.
  3. Arbeta degen för hand eller i maskin tills den släpper bunkens kanter. Låt jäsa övertäckt i cirka 40 minuter. Ta upp och knåda degen smidig med resten av mjölet. Dela degen i 8 bitar. Forma varje degbit till en rund kaka, cirka 3 cm hög.
  4. Lägg kakorna på plåtar täckta med bakplåtspapper och nagga med gaffel. Låt jäsa övertäckta i cirka 20 minuter. Pensla kakorna med filmjölk och strö över solroskärnorna. Grädda rågkakorna mitt i ugnen i cirka 13 minuter. Låt dem svalna på galler under bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.