Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Finsmakarens spetskålsgratäng

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den milda spetskålen är en utmärkt ingrediens till den här vegetariska gratängen. Får du inte tag på spetskål blir det även bra med ett litet färskt vitkålshuvud. Gratängen är även god som tillbehör till kött, kyckling eller fisk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Lägg tomaterna i en ugnsform och ringla lite olivolja över. Salta och peppra och ställ in i ugnen medan resten förbereds.
  3. Skär spetskålen i klyftor och koka nästan mjuka i lättsaltat vatten, 6-7 minuter. Häll bort vattnet och låt rinna av på ett hushållspapper. Dela brödskivorna i mindre bitar och stek dem gyllene i lite olivolja. Salta och peppra.
  4. Skär zucchinin i mindre bitar. Skiva vitlöken. Dela chilin och skrapa ur fröna, skär fruktköttet i små bitar. Ta ut tomaterna ur ugnen och öka värmen till 225 grader. Hetta upp olja i en stekpanna och stek zucchinin mjuk till den får lite färg. Lägg i vitlök och chili mot slutet och stek ytterligare någon minut. Salta och peppra. Tillsätt basilikan.
  5. Lägg kålen i en ugnsform tillsammans med resten av ingredienserna och tomaterna på toppen. Riv mozzarellaosten och blanda med riven parmesanost. Strö ost över grönsakerna i formen och gratinera mitt i ugnen i 15-20 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.