Tre sorters fisk och fem olika sorters färska örter gör dessa saftiga bitar till en riktig gourmetmåltid.
Instruktioner
- Hacka bladen från alla örterna fint. Skölj och torka fiskfiléerna och skär dem i bitar, ca 4x4 cm. Droppa citronsaft över fiskbitarna.
- Lägg mjölet i en djup tallrik. Vispa ihop ägg och mineralvatten i en skål och krydda med salt och peppar. Rör ner örterna i äggblandningen. Låt fiskbitarna rinna av. Hetta upp smöret i en teflonstekpanna.
- Vänd först havsabborrebitarna i mjöl och därefter i ägg. Stek bitarna i smör, en minut på varje sida. Lägg de färdigstekta fiskbitarna på ett fat och håll dem varma.
- Panera resten av fisken på samma sätt, och stek i smör tills gyllene. Till fisken är det gott att servera potatis, grönsallad och remouladsås.
Publicerat den
12 augusti 2011
Liknande recept
Skriv kommentar