Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fint Bröd (Progaga) Medicha

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Ett jättegott bröd som jag har fått av en f.d. arbetskamrat från Bosnien,

Ingredienser

Instruktioner

  1. - Värm mjölken fingervarmt. - Tillsätt jästen i mjölken -Vipsa äggen lätt, och tillsätt oljan och saltet. .Blanda i mjölet. konsistensen skall vara som till en vanlig bulldeg, ( om man gör degen i en matbredare häll i så pass mycket mjöl att det släpper i kanterna, kör degen i 8 min- - Låt jäsa i 1 h, -Dela degen i 2 st delar . -Kavla ut dem till rektanglar ca 30 cm breda, 40 cm på höjden. - Skär ut 8 st remsor av varje rektangen. -Rulla varje remsa till en rulle, och ställ på höjden i en smord form = 8 rullar i varje form.
  2. -Sätt nu på ugnen på 200 grader.
  3. - Låt bröden åter igen jäsa i 1/2 h
  4. -Grädda i mitten av ugnen i 20 min på 200 graders värme.
  5. -Sätt ned värmen till 150 grader, och forsätt grädda i ytterligare 15 min .

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • sadina123 29 januari 2010

    Jag är från bosnien och tycker att det är *JÄTTEGOTT* :)

  • tuslus 4 oktober 2010

    mycket gott bröd! blev otroligt gott tycker jag :) tack för receptet! kommer bakas igen!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.