Tunn och fluffig pannkaka med köttfärs- och gorgonzola fyllning. Kan förberedas och gratineras strax innan gästerna sätter sig till bords.
Instruktioner
- Koka upp vatten, grädde och matfett. Tillsätt mjölet och rör kraftigt tills smeten släpper kastrullens sodor och botten. Låt smeten svalna något. Tillsätt äggen, ett i taget, under kraftig omrörning.
Bred ut smeten på ett bakpapper, 30x40 cm, och grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader ca 20 minuter.
- Hetta upp oljan i en stekpanna. Bryn färsen tills den smular sig. Tillsätt tomatsås och låt puttra 10 minuter. Blanda ner osten i mindre bitar och rör tills den smälter
- Stjälp upp pannkakan på ett nytt bakpapper och dra försiktigt loss gräddningspappret. Fördela fyllningen på kakan och rulla samman med hjälp av bakpappret. Lägg rullen på ett ugnsäkert fat, strö över ost och gratinera mitt i ugnen i 250 grader ca 5 minuter. Garnera med tomat och basilika.
Publicerat den
20 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar