- Serverar: 4 portioner
- Tid: 35 minuter
Skriv ut
Nyttigt och hemgjort. ekonomiskt.
Instruktioner
- 1: sätt på ugnen på 225 g.
smörj en långpanna med 1 msk olja.
vispa ihop äggvitan i en djup tallrik.
skär fisken i 3 1/2cm breda bitar.
2: skrubba potatisen och skär den i 2 1/2 cm breda klyftor.
lägg klyftorna i en skål och blanda dem med olivolja och saltet.
lägg ut potatis klyftorna på den smorda plåten och stek i ugn ca 30 minuter, eller tills de är gyllenbruna, vänd en gång.
3:blanda ströbröd,peppar och salt i en djuptallrik,
blanda väl.
doppa fisken i äggvitan och sedan i ströbrödblandningen.
tryck till paneringen så att fisken täcks ordentligt.
- 4: hetta upp 1msk olja i en stor stekpanna på hög värme.
lägg i fisken och stek i ca 5 minuter eller tills fisken är gyllenbrun.
vänd en gång
håll fisken varm till servering.
servera med potatisen.
Publicerat den
17 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar