Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fish and chips

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

Nyttigt och hemgjort. ekonomiskt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1: sätt på ugnen på 225 g. smörj en långpanna med 1 msk olja. vispa ihop äggvitan i en djup tallrik. skär fisken i 3 1/2cm breda bitar. 2: skrubba potatisen och skär den i 2 1/2 cm breda klyftor. lägg klyftorna i en skål och blanda dem med olivolja och saltet. lägg ut potatis klyftorna på den smorda plåten och stek i ugn ca 30 minuter, eller tills de är gyllenbruna, vänd en gång. 3:blanda ströbröd,peppar och salt i en djuptallrik, blanda väl. doppa fisken i äggvitan och sedan i ströbrödblandningen. tryck till paneringen så att fisken täcks ordentligt.
  2. 4: hetta upp 1msk olja i en stor stekpanna på hög värme. lägg i fisken och stek i ca 5 minuter eller tills fisken är gyllenbrun. vänd en gång håll fisken varm till servering. servera med potatisen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.