Recept på fish´n chips som är panerad fisk i engelsk stil. Fish and chips blev vanligt i slutet på 1800-talet i England. Grytor med kokande olja friterade pommes och panerad fisk till arbetarna i varje hörn. Utan fish and chips hade nog den engelska industrialismen dött av näringsbrist. Grönsaker kan också friteras i samma smet.
Instruktioner
- Förbered först pommes fritesen:
- Skala och skär potatisarna i stavar. Skölj dem och torka dem med en handduk. Värm oljan till
100-120 º och koka potatisen i cirka 10-15 minuter.
De ska vara på gränsen till mjuka. Ta upp potatisen och skaka tillbaks oljan samt lägg potatisen på hushållspapper. Där kan de ligga tills du har förberett frityrsmeten till fisken. Sista momentet är att fritera potatisen frasig. Då hettar du upp oljan till 180 º.
- Fritera sedan omgångar till knapriga, gyllene pommes frites. Ta upp, skaka av olja, lägg i en skål, salta och strö eventuellt över nykrossad svartpeppar. Blanda och servera. Fritera sedan fisken i samma olja. Se till att oljan återfått 180 º innan du friterar fisken.
- Fisken: Gör först frityrsmeten:
Blanda mjöl, salt och bakpulver i en skål. Tillsätt öl, mjölk och ägg. Blanda. Lägg i fisken och låt gärna stå i 15 minuter (annars går det att fritera direkt).
- Värm oljan till 180 º. Fritera fiskarna två bitar i taget tills de är gyllenbruna. Låt rinna av på hushållspapper. Servera med pommes frites och remouladsås.
Publicerat den
10 augusti 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hur gott som helst ju! Bra recept på smet och allt. Vi hade mycket mer torsk bara och fick äta eftersom. Och tzatziki till.
Gott :) Jag gjorde 1 1/2 sats smet och doppade grönsaker i som jag oxå friterade.
hur gott som helst kommer att göra om den igen kanon bra recept 5 poäng från oss monica
Hur gott som helst och jätte bra recept kommer att göra om den igen 5 poäng från oss monica