En smakrik och otrolig god fiskrätt som kallas Kambodjas nationalrätt.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skala och finriv ingefäran. Pressa vitlöken. Skala och skiva schalottenlöken. Skär bort den nedersta rotdelen, ca 1 cm, på citrongräset. Ta bort det yttre hårda bladet och skär resten av citrongräset i smala skivor. Blanda ingefära, vitlök, schalottenlök, citrongräs, socker och gurkmeja i en mixerbehållare. Mixa till en slät pasta. Tillsätt 1 msk vatten om pastan blir för tjock. Tillsätt de hackade jordnötterna och mixa lite till.
- Skär fisken i 3-4 cm stora bitar. Lägg fisken i en ugnsfast form och salta bitarna. Tillsätt de skalade räkorna. Blanda currypasta med kokosmjölken och fisksåsen. Häll blandningen över fisken. Täck formen med folie. Tillaga i ugnen i ca 30 minuter.
- Dekorera med skivad räd chili och servera med kokt ris.
Publicerat den
4 april 2017
Liknande recept
Skriv kommentar