Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fisk Amok med lax och räkor

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

En smakrik och otrolig god fiskrätt som kallas Kambodjas nationalrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och finriv ingefäran. Pressa vitlöken. Skala och skiva schalottenlöken. Skär bort den nedersta rotdelen, ca 1 cm, på citrongräset. Ta bort det yttre hårda bladet och skär resten av citrongräset i smala skivor. Blanda ingefära, vitlök, schalottenlök, citrongräs, socker och gurkmeja i en mixerbehållare. Mixa till en slät pasta. Tillsätt 1 msk vatten om pastan blir för tjock. Tillsätt de hackade jordnötterna och mixa lite till.
  3. Skär fisken i 3-4 cm stora bitar. Lägg fisken i en ugnsfast form och salta bitarna. Tillsätt de skalade räkorna. Blanda currypasta med kokosmjölken och fisksåsen. Häll blandningen över fisken. Täck formen med folie. Tillaga i ugnen i ca 30 minuter.
  4. Dekorera med skivad räd chili och servera med kokt ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.