Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 3-4 portioner
Skriv ut

Ett försök att återskapa en fiskrätt som min dotter ätit i skolan. Denna fisk toppad med en röra av creme bonjour och creme fraiche är väldigt nära originalet och har fått godkänt av dottern.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg fisken i en ugnssäker form. Krydda. Blanda ost, creme fraiche och dill. Häll blandningen över fisken.
  2. Gratinera i ugn 175 grader i ca 40-50 min eller tills fisken är klar.
  3. Servera med kokt, gärna pressad potatis och rårivna morötter.

Liknande recept

Kommentarer (17)

  • Kicki8 27 mars 2008

    Jättegott.Mums. Min butik hade ej naturell så jag tog vitlöksost eftersom familjen gillar det.

  • sundanna 20 november 2008

    Supergott och väldigt populärt hemma. Vi tog också vitlök eftersom vi gillar vitlök.

  • sarah10 6 december 2008

    Detta är en enkel och supergod vardagsrätt!

  • farmoringer 17 december 2008

    Ett jättebra recept och gott. Lätt att göra. Skönt med mat som man slipper att göra sås till..

  • flabban 26 december 2008

    Supergott. Bytte ut creme' fraiche'n mot grädde för fylligare smak. Tack för ett bra recept.

  • Lottis1 15 januari 2009

    Hej! Denna fiskrätt har jag också ätit på skolan när jag jobbade där. Och den är otroligt god. Jag tlll och med fick receptet på det från köket där, men har förlagt det. Det enda jag vet är att dom använde smaksatt creme bonjour . Jag minns inte om det var dill eller vitlök. Återkommer om det om jag hittar receptet. Men ska testa detta som du har ialla fall. Hälsningar Lottis1

  • lazzzzz0 16 januari 2009

    Lagade till det efter många om o men. MEN, supergott. Five point´s. Lars.

  • michaelarehn 8 februari 2009

    Detta har jag också fått i skolan, riktigt gott! Ska göra detta i veckan :)

  • michaelarehn 23 februari 2009

    Blev riktigt gott! En 5:a :)

  • alis 2 mars 2009

    Femåringen åt som en femtonåring efter det att jag sagt att det var skolbarnens älsklingsrätt. Nu ska jag testa det på hela barnbarnsfamiljen!

  • Skruttan-pluttan 9 mars 2009

    Jätte gott! Tog dock creme bonjour med vitlökssmak... Tack för receptet

  • zonale 9 april 2009

    Jag sällar mig till skaran av de nöjda!! Full pott. Hade lite riven ost över.

  • tottemaja 16 april 2009

    Testade den här rätten på mina kräsna barn...dom gillar inte fiskgratäng, för kladdigt. Men den här blev klart godkänd!! Jag tyckte oxå den var god:)

  • marielotta 15 september 2009

    Hej, mycket god fiskgratäng, men jag vill nog blanda såsen och reda den innan nästa gång så den inte blir så rinnig. Lade även i purjo, paprika och morötter. Ost ovanpå vill jag också ha nästa gång. Tack för receptet.

  • Jessika 16 augusti 2010

    Supergott! Tack för kanonrecept som dessutom är mycket lätt att göra.

  • Biinii 29 november 2013

    Helt ok fiskrätt. Men jag är väldigt tacksam för det, då vår dotter på 1 ½ år åt det, som vanligtvis brukar rata de flesta fiskrätter. Så från detta hushållet blir det en 4a. :)

  • Blaisen 24 januari 2015

    Jättegott! =oD

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.