Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fisk-Favoriten I Ugn---4 Porttioner

(46 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

En mycket god och lättlagad rätt med vanlig torsk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Sätt ungnen på 225 grader sedan smörg den ungnssäkra formen med margarinet. 2. Skär fiskblocket i 2 cm tjocka skivor 3. Strö ut vetemjölet över smöret i formen och lägg sedan dit fiskbitarna som du sedan strör saltet på. 4. Häll matlagningsgrädde i en liten bunke och blanda i chilisåsen sedan häll över blandningen över fisken. 5. Riv osten och strö över fisken. (kan hoppa över ost.) 6. Sätt fisken i mitten av ungnen och låt stå i ca 20-27 min. 7. När fisken är färdig strö lite dill över för en liten extra smak-tuch.
  2. Lycka till!

Liknande recept

Kommentarer (46)

  • qazwsx 10 februari 2008

    Denna Fisk var värkligen det godaste jag ätit!!

  • puttra 13 februari 2008

    Mums!

  • Tine 7 mars 2008

    Jättegod Fisk Tine

  • Kicki8 17 mars 2008

    God fisk familjen gillade den.

  • Ninnini 30 mars 2008

    Det var jättegott men jag tror att jag hoppar över vetemjölet nästa gång. Jag använde grädde 40 % och mjölk istället för matlagningsgrädde.

  • ankianka 2 april 2008

    hmm 2 hg fisk till 4 pers...äter ni som myror eller är jag värsta storätarn?

  • Molgan 25 april 2008

    Jätte gott. Den kommer vi att göra många gånger om. Tack för ditt recept. Mvh Molgan

  • wonkan 4 maj 2008

    Mina dagbarn älskade denna rätt .Den äldsta ville t.o.m ha med sej receptet hem.

  • SEAbjrpn 6 maj 2008

    Tack för receptet , ska prova det . Kram/SEA

  • Elsa1 6 maj 2008

    Bjöd på den här fiskrätten igår när jag hade gäster. Den blev en succe!

  • epi 26 juni 2008

    I dag prova vi ditt fisk recept och alla tyckte det var ett bra fisk recept.

  • nada 18 juli 2008

    Hej, Jag gjorde din fiskrätt till middag i söndags och alla tyckte den var jättegod, fick även lämna ut receptet. Tack för tipset. Kerstin

  • SDMaya 6 augusti 2008

    Hej och tack för en kanon god middag! Väldigt gott och enkelt! Det gillar jag. Kommer säkert på menyn fler gånger här hemma.

  • ulrika_fortuna 20 augusti 2008

    Mmmmmmums så gott, rekomenderas verkligen!

  • flabban 17 september 2008

    Jättegott. Använde ett helt fiskblock (400 gr) 200 gr verkade lite för lite. Tack för ett bra recept.

  • farmoringer 23 oktober 2008

    Tack för ett bra recept. Men som sagt 200 gram fisk till 4 personer då blir man inte mätt precis. Till barnen på förskolan rekommenderar de 85g/ barn. Här är det 50g/ vuxen. Men det var gott och lätt att laga till..

  • mormormarianne 2 mars 2009

    Hej! Låter som ett kanonrecept, men stämmer de övriga mängderna ingredienser? Eller skall man dubbla dem också för 4 personer?

  • anmawa 17 mars 2009

    Verkligen gott. Nästa gång tar vi 800 gr fisk och dubblar övriga ingredienser till 4 personer. Tonåringarna gillade detta skarpt. Tack för ett bra recept.

  • EvaMS 19 maj 2009

    Vilken lycka, ett snabbt, enkelt och jättegott fiskrecept. Det här kommer bli en stående favorit hemma hos oss.

  • sabr0201 22 juni 2009

    Jätte god fisk som uppskattades av hela familjen! Även lilla bebisen på 6 månader kunde äta av rätten eftersom vi uteslöt saltet, vilken perfekt familjemat mao! Tack för det!

  • mirola 14 juli 2009

    Klart godkänt. Jag är egentligen inte så förtjust i fisk men det här var helt ok. Kommer göras igen.

  • lilladi 17 september 2009

    Gjorde denna fiskgratäng ikväll och både jag och sambon tyckte det var helt underbart gott. Och enkel att göra vilket är skönt efter en dag på jobbet.

  • baylando 26 november 2009

    Detta var jättegott och gick snabbt att göra. Alla i familjen tyckte om det. Jag komme4r att göra denna många gånger framöver.

  • 123Linnea 30 januari 2010

    Smakade jättebra!!

  • Selle1 25 maj 2010

    Vilken sorts fisk kan man ha?

  • e-stjernan 14 juni 2010

    Jättegott! Ska göras igen definitivt!! Tack för receptet :)

  • tosca3 26 juli 2010

    Kanongott. Kommer att bli en favorit. Enkelt och väldigt gott.

  • Miaria 15 augusti 2010

    Hej Lucaso Ditt recept var jättegott. Men håller med många andra som skriver att 200g fisk räcker nog inte till 4pers. Jag hade i lite taisås+ att jag la i dillen direkt i grädden. Det gjorde att det blev lite mer sting i såsen. Mot slutet la jag på räkor oxå. Det blev pricken över i:et. 4 poäng från mig. Hälsningar Maria

  • nyponpaj 23 augusti 2010

    Gott! Jag brukar lägga på lite hackade grönsaker såsom paprika, purjolök och tomater :)

  • generalsilver 28 september 2010

    Kanongott! Mannen älskade det <3

  • 7201 23 november 2010

    Testar nog detta idag !!! Återkommer med kommentar.........Låter väldigt gott !!!

  • berithh 11 februari 2011

    skall prova låter gott gott

  • kickan51 19 februari 2011

    Gott!! Jag gillar även lite sting på osten över gratängen.

  • Claesadm 4 augusti 2011

    Resultatet är riktigt gott. Dock bör påpekas att om man är fyra vuxna som delar på det här receptet, bör man nog bifoga vägbeskrivning till närmaste korvkiosk.

  • nathal1e 4 september 2011

    Verkligen supergott men vi la till lite då vi använde oss av 400 gram torsk till 2 vuxna o ett barn ändå åt vi upp allt då det var supergott!!

  • Stintan9 5 november 2011

    Mycket gott! Men jag förstår inte vad vetemjölet gör för nytta??? Jag blandade en halv ask fryst dill direkt i "chiligrädde"blandningen, dill ger ju en underbar smak! Kommer att göra detta igen!

  • nikesan 13 november 2011

    Super gott recept, men jag använder alltid färsk fisk. Vetemjölet utesluter jag också . Och sedan använder jag en chilisås med sting i Hela familjen älskar denna fisk rätt.

  • missQ 16 januari 2012

    Det var så himla enkelt och blev snabbt klart. Vi hade ris till. Det var ett gott recept som barnen åt av med god aptit och som vi kommer att göra igen. Vi hade dock 400 g fisk och c:a 1,5 sats av såsen och allt tog slut (2 vuxna, en 6-åring, en 1-åring).

  • alatariel 8 juli 2012

    Jättegod maträtt!! Använde panga istället för torsk, det fungerade nog lika bra för alla i familjen älskade den!. Dessutom superlätt att laga :)

  • aupendi 9 augusti 2012

    Lagade detta idag, jättegott :) Men jag undrar vad mjölet fyller för funktion?

  • maggan123 9 augusti 2012

    Denna rätt har jag lagat gansa många gånger och den är lia god varje gång, tac för detta underbart goda recept ;)

  • famsallstrom 9 februari 2013

    Super god! Jag gjorde som missQ.

  • famsallstrom 9 februari 2013

    Oj, såg att fler hade gjort som mig och missQ d.v.s. 400g torsk istället för 200g.

  • pihal 9 september 2013

    Fantastiskt god fiskrätt. Använde en chilisås som heter sriracha och som är ganska stark. Blev supergott och så enkel att göra. Serverades med potatismos. 5 i betyg.

  • BeritI 24 november 2013

    Tack för bra recept...

  • lasse5012 3 januari 2014

    Det blev en väldig god middag! Tack!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.