- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Det här receptet har jag fått muntligt från min vännina Agnes. Fisk i enkelt sällskap, smakar jättegott.
Instruktioner
- Dela fiskblocket i mindre bitar. Krydda med citronpeppar eller ev. med annan fiskkrydda.
- Vänd bitarna i lite ströbröd och stek dessa 7 min på varje sida, på svag värme. Flytta fisken till en smord ugnsäker form.
- Ansa och dela purjolöken, skölj den noggrant och skär den i små bitar. Stek den mjuk tillsammans med tärnat bacon. Salta och peppra, strö på lite socker om du vill. Strö purjolöken över fisken.
- Koka potatisen i lättsaltat vatten i 25 min. Pressa den.
- Koka upp mjölken tillsammans med flytande smör och rapsolja.
- Häll mjölken över den pressade potatisen, vispa för hand eller med elvisp (reglera vätskan om du vill ha ett fastare eller lösare mos).
- Pulvermos:
Följ anvisningarna på paketet för 4 personer.
- Bred moset över fisken och purjolöken. Grädda på nedersta falsen i ugnen i 180º, ca 30 minuter.
- Dekorera med rivet citronskal och bladpersilja.
Publicerat den
5 april 2009
Liknande recept
Skriv kommentar