Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fisk i enkelt sällskap

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Det här receptet har jag fått muntligt från min vännina Agnes. Fisk i enkelt sällskap, smakar jättegott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela fiskblocket i mindre bitar. Krydda med citronpeppar eller ev. med annan fiskkrydda.
  2. Vänd bitarna i lite ströbröd och stek dessa 7 min på varje sida, på svag värme. Flytta fisken till en smord ugnsäker form.
  3. Ansa och dela purjolöken, skölj den noggrant och skär den i små bitar. Stek den mjuk tillsammans med tärnat bacon. Salta och peppra, strö på lite socker om du vill. Strö purjolöken över fisken.
  4. Koka potatisen i lättsaltat vatten i 25 min. Pressa den.
  5. Koka upp mjölken tillsammans med flytande smör och rapsolja.
  6. Häll mjölken över den pressade potatisen, vispa för hand eller med elvisp (reglera vätskan om du vill ha ett fastare eller lösare mos).
  7. Pulvermos: Följ anvisningarna på paketet för 4 personer.
  8. Bred moset över fisken och purjolöken. Grädda på nedersta falsen i ugnen i 180º, ca 30 minuter.
  9. Dekorera med rivet citronskal och bladpersilja.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.