Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fisk i foliepaket Fisk i foliepaket
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Mycket gott och lättlagat. Fiskrätt som de flesta brukar uppskatta och som passar lika bra till vardags som till fest.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg ut foliearken och fördela spenaten mitt på varje ark. Lägg fiskfilén på spenaten och krydda med citronpeppar och salt. Lägg på tomatskivorna och den strimlade purjon och gräslöken. Klicka över lätt creme fraichen och lägg till sist på mozzarella skivorna.
  2. Vik ihop folien så det blir som en båt. Försök undvika att folien ligger emot ovansidan där osten är.
  3. Kör i ugn, 225 grader, ca 20 minuter om ingredienserna var tinade annars ca 35-40 minuter. Öppna försiktigt en ”båt” och känn på fisken så den är klar. (Se upp med ångan.).
  4. Servera med sallad och kokt eller pressad potatis alt. mos. Låt var och en ”hälla” ut sin fisk på tallriken. Sås behövs inte då det blir mycket sås i varje paket.

Liknande recept

Kommentarer (21)

  • mumsigt 4 december 2007

    Låter kanongott. Kvällens mattips Tack

  • TinTin01 19 maj 2008

    Jag fick det här hos min kompis i fredags och jag som inte ens är så förtjust i fisk föll pladask. Jättegott!

  • hemmamamma 19 februari 2009

    Detta får bli kvällens midddag! Låter supergott!!

  • bjuranna 26 februari 2009

    Väldigt gott! Jag gjorde en smalvariant med 5%-ig creme fraiche och 10%-ig Mozzarella. Detta kommer jag göra igen!

  • Pelin 5 mars 2009

    Detta va jätte gott! Sambon som inte är mycket för fisk gillade detta väldigt mycket! Tack!

  • EKC6150 31 juli 2009

    Hej Jessika! Jag lagade denna fiskrätt till familjen igår.Jättegott tyckte samtliga runt bordet. Tack för ett enkelt och bra recept. Mvh Jocke

  • Lindanemon 6 augusti 2009

    Fästmannen gav denna rätt en klar femma, han äter normalt sett inte ens spenat! Men sonen tyckte det var "för mycket grejer", han petade bort både spenaten och tomaterna. Så jag betygsätter med en fyra :-) Kommer att göra den igen när sonen inte är hemma.

  • Sabolina 15 januari 2010

    Bjöd svärmor på detta igår då hon är vegetarian men äter fisk. Hon älskade det! Jag hade pressad potatis till. Jag kommer att laga detta flera gånger nu för det var så himla gott.

  • joelwe 15 januari 2010

    Härligt! Jag gjorde en LCHF-variant av denna med riktig Creme Fraiche, vitvinsås (grädde, CF, smör, salt/peppar och en skvätt vitt vin) samt blomkålsmos till (blomkål, grädde, salt/peppar). Blev jättegott!

  • Frigo 18 januari 2010

    Funkar det att köra med frysta sejfileer? Är inte så förtjust i pangasius.

  • fredriksandstedt 22 januari 2010

    Det blev mycket gott! Kan jag varmt rekommendera. Jag la i allt djupfryst så jag körde 50-55 minuter.

  • osita 22 januari 2010

    använde vanlig Creme Fraiche och tyckte att det blev för mycket med all den mozzarellan utan skall ta nästa gång bara hälften, annars MYCKET olik och god.

  • Zinka 2 februari 2010

    Mycket gott. jag gjorde potatis/rotsellerimos med bacon och parmesan som tillbehör. Det var riktigt lyckad.

  • piapaulina 28 april 2010

    Högsta betyg av oss!! Till och med barnen som inte gillar fisk, tyckte att detta var gott!!

  • hellea 15 juli 2010

    Jumi! Detta var riktigt gott, t.o.m sambon som var skeptiskt till spenat åt till sista biten. Snabbt och lättlagat det gillar vi:-)

  • EvisW 30 januari 2011

    Mycket gott, jag hade ingen creme fraiche hemma så jag tog turkisk yoghurt och det funkade också. Det här kommer jag göra många gånger! Tack för ett kanonrecept.

  • christincarlsson 3 augusti 2011

    Jätte gott :)

  • issa25 7 september 2011

    Jättegott. Mannen som inte är så förtjust i fisk tyckte tom. att det var en fest rätt! (Fast barnen knorrade över spenaten)

  • satinsilk 6 december 2011

    Extremt gott! En klar 5a! La i lite hackad persilja med, kan rekomenderas :)

  • betweenthelines 10 december 2011

    gott men vet inte om jag gjorde något fel, följde receptet men tyckte det hela blev ganska smaklöst...få köra lite mer kryddor nästa gång!

  • Lelle44 12 juni 2012

    Jag la dit lite mer kryddor och pressad citron och persilja, jag la dit nog förlite kryddor, men detta blir endå en 4:a

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.