Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fisk i ugn med ostsås och bacon

(7 kommentarer)  
Fisk i ugn med ostsås och bacon Fisk i ugn med ostsås och bacon Fisk i ugn med ostsås och bacon
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En jättegod fiskrätt. Om man vill förenkla receptet så kan man använda Keldas färdiga ostsås. Men det blir mer smak på rätten med den här ostsåsen med Västerbottenost i.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ut mjölet i ca 1 dl av mjölken. Tillsätt resten av mjölken och margarinet och låt det koka upp och låt det sedan småkoka ett par minuter tills såsen har tjocknat. Smaksätt med salt och vitpeppar. Dra av kastrullen från värmen och häll i osten, vänta några minuter och rör sedan om.
  2. Koka den djupfrysta fisken tillsammans med löken och lagerbladen. Lägg fisken i en ugnsfast form. Lägg de hela tomaterna runt fisken och häll tomatjuicen från burken över fisken, strö sockret över tomaterna (det ska inte vara för mycket socker max 1 tsk till alla tomaterna).
  3. Häll ostsåsen över fisken och tomatjuicen. Klipp baconet smått och lägg det ovanpå ostsåsen.
  4. Gratinera i 200-225 grader 20-30 min eller tills man ser att baconet är färdigt och att det blivit en fin färg på rätten. Strö lite dill över innan servering.
  5. Servera med t ex, kokt potatis, kokta morötter, citronskivor och en sallad. Gott tillbehör är citronpeppar.
  6. Tips! Låt rätten svalna något innan du äter den då kommer den riktiga smaken fram. LYCKA TILL!

Liknande recept

Kommentarer (7)

  • evaldo 7 januari 2009

    Ser smaskigt ut, måste nog testa vid tillfälle. evaldo

  • Molgan 13 januari 2009

    Den godaste fiskrätt som jag har ätit! Tack för ditt recept mvh molgan (Jag kokade aldrig fisken utan hade den lite längre i ugnen i stället)

  • Guhalla 30 januari 2009

    Ser riktigt gott ut! Funderar på hur länge fisken ska koka och om man tar med löken efter kokningen?

  • wiklund73 7 februari 2009

    Mycket god. Kommer att göra den fler gånger.

  • nenniese 20 februari 2009

    En fråga... Måste man ha hela tomater? Kan man ha passerade? Min familj är inte förtjust i hela/krossade tomater...

  • anekal 2 maj 2011

    Men blir inte fisken överkokt om man först ska koka den och sedan ha den i ugnen ca 30 min?

  • Molgan 25 november 2014

    Denna är riktigt god, har gjort den flera gånger

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.