En jättegod fiskrätt. Om man vill förenkla receptet så kan man använda Keldas färdiga ostsås. Men det blir mer smak på rätten med den här ostsåsen med Västerbottenost i.
Instruktioner
- Rör ut mjölet i ca 1 dl av mjölken. Tillsätt resten av mjölken och margarinet och låt det koka upp och låt det sedan småkoka ett par minuter tills såsen har tjocknat. Smaksätt med salt och vitpeppar. Dra av kastrullen från värmen och häll i osten, vänta några minuter och rör sedan om.
- Koka den djupfrysta fisken tillsammans med löken och lagerbladen. Lägg fisken i en ugnsfast form.
Lägg de hela tomaterna runt fisken och häll tomatjuicen från burken över fisken, strö sockret över tomaterna (det ska inte vara för mycket socker max 1 tsk till alla tomaterna).
- Häll ostsåsen över fisken och tomatjuicen.
Klipp baconet smått och lägg det ovanpå ostsåsen.
- Gratinera i 200-225 grader 20-30 min eller tills man ser att baconet är färdigt och att det blivit en fin färg på rätten. Strö lite dill över innan servering.
- Servera med t ex, kokt potatis, kokta morötter, citronskivor och en sallad. Gott tillbehör är citronpeppar.
- Tips!
Låt rätten svalna något innan du äter den då kommer den riktiga smaken fram.
LYCKA TILL!
Publicerat den
7 januari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Ser smaskigt ut, måste nog testa vid tillfälle. evaldo
Den godaste fiskrätt som jag har ätit! Tack för ditt recept mvh molgan (Jag kokade aldrig fisken utan hade den lite längre i ugnen i stället)
Ser riktigt gott ut! Funderar på hur länge fisken ska koka och om man tar med löken efter kokningen?
Mycket god. Kommer att göra den fler gånger.
En fråga... Måste man ha hela tomater? Kan man ha passerade? Min familj är inte förtjust i hela/krossade tomater...
Men blir inte fisken överkokt om man först ska koka den och sedan ha den i ugnen ca 30 min?
Denna är riktigt god, har gjort den flera gånger