Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fisk kokt i såsen

(18 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ett recept som florerar på e-postlistor, men jag hittade det inte här och det är bara så otroligt gott så det måste ni testa!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Först tillagas såsen, gärna i en traktörpanna. Mjölet först ner i pannan, sen det kalla vattnet som vispas med mjölet. Grädde, buljongtärning och smöret tillsätts. Under omrörning kokas såsen upp.
  2. På ett par minuter blir det en slät fin sås. den blir ganska tjock och det bör den vara eftersom fisken avger en del vätska. Citron hälls i och såsen smakas av.
  3. Alla sorters fiskfilé, utan skinn och ben, både färsk och fryst kan kokas i såsen. Större fileér skäres i bitar. Spättafilé kan rullas. Den frysta blockfisken skärs först i skivor och sen i kuber.
  4. Lägg fisken i den färdiga såsen. Fisken får sedan sjuda under lock utan omrörning. Spättarullarna ca 7 min, färska portionsbitar ca 5 min och frusna bitar ca 10 min.
  5. Serveras med kokt potatis och rårivna morötter.

Liknande recept

Kommentarer (18)

  • enAnnan 27 mars 2008

    En av våra favoriter! Glad att hitta det här. Vi varierar mellan rödspätta och torsk, lika gott båda. Så snabbt och enkelt och gott.

  • pillegnur 3 april 2008

    Jag och min sambo har precis börjat bli lite bättre på att äta fisk så detta ska jag absolut spara :)

  • Bappi 16 juni 2008

    Mmmm så gott det var och detta ger mersmak

  • junes 16 juni 2008

    Godis! Jag togen skvätt vitt vin ist för citron, det blev helbra. Serverade med pressad potatis som suger upp den goda såsen, som då gärna kan vara tunnare.

  • gilmo 8 juli 2008

    jatte gott. jag glömde dillen men det blev gott endå;) hade i 1 dl grädde mer än vad som stod blev mer smarrig sås då :)

  • Geronimo 6 oktober 2008

    Det står i tillvägagångssättet vid tillagningen att man skall ha i margarin.Men i ingridienserna finns det inget margarin nedskrivet. Är det smöret som menas eller?? Jag står precis och skall tillreda maträtten.

  • Geronimo 9 oktober 2008

    Jag använde smör, och det blev ooootroooligt gott. Tack för receptet!!

  • leonna 23 november 2008

    Jag måste bara tala om att jag älskade den här fiskreceptet sååå god och så enkel :)

  • Heisjo 9 november 2009

    Väldigt enkelt och gott. Precis som vardagsmat ska vara!

  • The_mama97mia 10 november 2009

    Tack för ett toppenrecept! Enkelt, gott och smakrikt! Jag gillar citron o dill till fisk. Jag gjorde på frusna spättafiléer. Himla gott, blir en favorit o en fempoängare!

  • farmoringer 19 november 2009

    Tack för ett enkelt och gottrecept...

  • Lenael 23 november 2009

    Idag har vi provat detta recept. Perfekt ! Som vardagsmat ska vara. Snabbt, lätt och gott. Nästa gång ska jag toppa med lite skalade räkor och dill.

  • kattgnag 10 september 2010

    Stort tack för detta goda recept! Enkelt och snabbt och gott! Bra vardagsmat!

  • MosterA 22 oktober 2010

    ÅH, så gott, och ÅH så lättsamt. Blir en favorit. Tusen Tack för receptet !

  • skafferi 1 april 2011

    suveränt enkelt o gott

  • safir74 5 augusti 2011

    Detta var enkelt och gott. Kryddade lite med timjan också

  • skafferi 1 februari 2012

    Enkelt gott använder ofta detta recept

  • minegen 1 april 2012

    Nu har vi provat ditt recept. Mycket gott och lättlagat recept. 1 5-a från oss

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.