Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

God fisk med curry. Du kan byta ut fisken mot andra ingredienser som t ex kyckling, fungerar lika bra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda marinaden och fisken. Låt stå i kylen ca 30 min med lock.
  2. Såsen: Olja stekpannan rikligt. Ner med bladen, fröna, löken, vitlöken. Salta. Ner med tomatpurén, gurkmejan, chilin, koriandern, ingefära, sojan och tamarindjuicen i en mixer.
  3. Häll av innehållet i stekpannan och separera oljan så gått det går. Ha ner blandningen i mixern och i med lite varmt vatten. Mixa. Smaka av. Är såsen currysnål och inte så söt, tillsätt currypasta och honung (ibland kan currylöven vara smaksnåla) . Häll innehållet ur mixern och låt koka upp. Låt koka i 10-15 min.
  4. Tips på mer ingredienser till såsen: Sesamfrön Yoghurt Kuminfrön Grönchili Mynta Kokospulver mm.
  5. (Under tiden kan du steka fisken gyllene, smaka av.)
  6. Häll i kokosmjölk i såsen när den kokat klart. Blanda ordenligt och ha sedan i fisken. Nu när fisken är i ska pannan stå och puttra på låg värme i ca 30 min. Såsen är klar när oljan trängt fram. Om du nu kör på lite högre värme och rör om ofta så tänk på att vara väldigt försiktig så inte fisken går sönder.
  7. Mitt tips är att inte röra alls, utan bara rucka på pannan lite då och då.
  8. Servera med eller utan korianderlöv. Ps. ett till tips är att låta fisken stå och dra tills den blir mjuk och saftig. Ev stå över natten.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • xDanne 16 januari 2010

    Har rättat till stavningen så den är korrekt.

  • xDanne 18 januari 2010

    Tillrättad stavning mm

  • xDanne 18 januari 2010

    Nu är förhoppningsvis allt som det ska vara =P

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.