Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fisk med dill, ingefära och gurkmeja

(6 kommentarer)  
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Receptet kommer från restaurangen Cha Ca La Vong på Cha Ca-gatan i Hanois äldsta kvarter. Maträtten är så berömd att det är fisken som har gett gatan dess namn, inte tvärtom.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ihop ingredienserna till marinaden i en skål.
  2. Skär fiskfiléerna i bitar om 3-4 cm, lagom stora att plocka upp med pinnar och stoppa i munnen. Lägg ner fiskbitarna i marinaden och blanda väl. Låt stå svalt minst en halvtimme. Fisken kan också marineras till nästa dag, övertäckt i kylskåp.
  3. Lägg nudlarna i varmt vatten tills de känns färdiga och låt dem rinna av väl i ett durkslag. Fördela i stora portionsskålar.
  4. Hetta upp olja i en stekpanna eller wok. Lägg i fiskbitarna när oljan börjar ryka och stek dem i 3-4 minuter. Vänd dem försiktigt så att de blir gyllenbruna runt om.
  5. Lägg sedan i den hackade dillen och salladslökar (de vita delarna ska vara finhackade och de gröna skurna i bitar om 4-5 cm) och vänd runt igen någon minut. Fördela fiskbitarna i skålarna, strö över grönsallad, färska kryddor och rostade jordnötter.

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • nanebanane 20 maj 2009

    Jag har läst att gurkmeja och ingefära har en inflammationshämmande effekt och att du bör äta 0,5 matskedar gurkmeja 2 ggr om dagen och 1-2 teskedar ingefära om dagen. Försök att göra det Pelis!!! Här är ett recept som innehåller båda två också. "Både gurkmeja och ingefära, särskilt i kombination med varandra, är kraftigt inflammationshämmande och har ofta en god effekt på akne, psoriasis och ledbesvär."

  • lise61 9 oktober 2009

    En kanongod och fräsch rätt! Vår 13-åring frågade efter ett par dagar när vi kan ha det igen. Snabb och enkel att tillaga. Jag använde abborrefiléer.

  • Kannibalkocken 10 januari 2010

    MYCKET gott!! Alla i familjen tyckte om denna rätt.

  • lill-lindqvist 16 november 2010

    Fräscht och mycket gott !

  • Morbacken 22 januari 2011

    Jättegott och enkelt att göra fast det såg krångligt ut

  • martina63 7 september 2011

    Receptet verkade spännande när man läser det, men tyvärr blev det ingen höjdare. kan ej rekommendera denna rätt, tyvärr.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.