Receptet kommer från restaurangen Cha Ca La Vong på Cha Ca-gatan i Hanois äldsta kvarter. Maträtten är så berömd att det är fisken som har gett gatan dess namn, inte tvärtom.
Instruktioner
- Rör ihop ingredienserna till marinaden i en skål.
- Skär fiskfiléerna i bitar om 3-4 cm, lagom stora att plocka upp med pinnar och stoppa i munnen. Lägg ner fiskbitarna i marinaden och blanda väl. Låt stå svalt minst en halvtimme. Fisken kan också marineras till nästa dag, övertäckt i kylskåp.
- Lägg nudlarna i varmt vatten tills de känns färdiga och låt dem rinna av väl i ett durkslag. Fördela i stora portionsskålar.
- Hetta upp olja i en stekpanna eller wok. Lägg i fiskbitarna när oljan börjar ryka och stek dem i 3-4 minuter. Vänd dem försiktigt så att de blir gyllenbruna runt om.
- Lägg sedan i den hackade dillen och salladslökar (de vita delarna ska vara finhackade och de gröna skurna i bitar om 4-5 cm) och vänd runt igen någon minut. Fördela fiskbitarna i skålarna, strö över grönsallad, färska kryddor och rostade jordnötter.
Publicerat den
11 augusti 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jag har läst att gurkmeja och ingefära har en inflammationshämmande effekt och att du bör äta 0,5 matskedar gurkmeja 2 ggr om dagen och 1-2 teskedar ingefära om dagen. Försök att göra det Pelis!!! Här är ett recept som innehåller båda två också. "Både gurkmeja och ingefära, särskilt i kombination med varandra, är kraftigt inflammationshämmande och har ofta en god effekt på akne, psoriasis och ledbesvär."
En kanongod och fräsch rätt! Vår 13-åring frågade efter ett par dagar när vi kan ha det igen. Snabb och enkel att tillaga. Jag använde abborrefiléer.
MYCKET gott!! Alla i familjen tyckte om denna rätt.
Fräscht och mycket gott !
Jättegott och enkelt att göra fast det såg krångligt ut
Receptet verkade spännande när man läser det, men tyvärr blev det ingen höjdare. kan ej rekommendera denna rätt, tyvärr.