Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fisk med fruktsalsa

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Den färska frukten tar fram salsans fräscha smak. Om du inte har färsk frukt så går det naturligtvis bra att använda frukt på burk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg fisken i en ångkokare eller ångkokinsats till kastrullen, placera den över kokande vatten och ångkoka fisken 6-10 min beroende på filéernas tjocklek. Det går även att låta koken sjuda tills den är färdig, ca 2-3 minuter. prova om fisken är färdig genom att sticka i den med en kniv och se om den delar sig. Placera filéerna på ett serveringsfat.
  2. Halvera nektarinerna och ta ut kärnorna. Hacka fruktköttet i små tärningar. Lägtg dem i en skål.
  3. Skala och hacka löken. Hacka gurkan. Både lök och burka bör ha samma storlek som nektarinerna. Lägg lök och gurka i skålen med nektariner. Tillsätt persilja, färskpressad citronsaft och peppar. Blanda väl.
  4. Servera salsa och fisk garnerad med citron och lime.
  5. Andra ingredienser som går bra att använda i salsan är vårlök, vitlök, ingefära eller chilifrukt. För att få en krämig salsa, tillsätt lättyoughurt eller lätt crème fraiche.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.