Den färska frukten tar fram salsans fräscha smak. Om du inte har färsk frukt så går det naturligtvis bra att använda frukt på burk.
Instruktioner
- Lägg fisken i en ångkokare eller ångkokinsats till kastrullen, placera den över kokande vatten och ångkoka fisken 6-10 min beroende på filéernas tjocklek. Det går även att låta koken sjuda tills den är färdig, ca 2-3 minuter. prova om fisken är färdig genom att sticka i den med en kniv och se om den delar sig. Placera filéerna på ett serveringsfat.
- Halvera nektarinerna och ta ut kärnorna. Hacka fruktköttet i små tärningar. Lägtg dem i en skål.
- Skala och hacka löken. Hacka gurkan. Både lök och burka bör ha samma storlek som nektarinerna. Lägg lök och gurka i skålen med nektariner. Tillsätt persilja, färskpressad citronsaft och peppar. Blanda väl.
- Servera salsa och fisk garnerad med citron och lime.
- Andra ingredienser som går bra att använda i salsan är vårlök, vitlök, ingefära eller chilifrukt. För att få en krämig salsa, tillsätt lättyoughurt eller lätt crème fraiche.
Publicerat den
31 december 2007
Liknande recept
Skriv kommentar