- Serverar: 4 portioner
- Tid: 35 minuter
Skriv ut
En fiskfavorit hos barnen.
Instruktioner
- Riv 1 tsk skal av citronen och pressa ur 2 tsk saft. Lägg skal och saft i en skål och blanda ner basilika och majonnäs. Kyl fram till användning.
- Salta och peppra parmesanosten och blanda den med ströbröd, persilja och cayennepeppar. Vispa ägget i en djup tallrik. Lägg mjölet på en tallrik. Salta och peppra väl.
- Vänd fiskfiléerna först i mjöl, sedan i ägg och sist i ostblandningen. Se till så att paneringen täcker fisken väl.
- Hetta upp oljan i en stekpanna och lägg i några fiskfiléer. Lägg inte filéerna för tätt i pannan, ge utrymme nog att kunna vända dem. Stek filéerna 2 min, vänd och stek ytterligare 2-3 min.
- Ta upp och låt rinna av på hushållspapper. Stek resten på samma sätt. Salta och peppra.
- Garnera med persilja och citronklyftor. Servera med majonnäsen.
Publicerat den
18 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar