Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fisk med ostpanering

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

En fiskfavorit hos barnen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Riv 1 tsk skal av citronen och pressa ur 2 tsk saft. Lägg skal och saft i en skål och blanda ner basilika och majonnäs. Kyl fram till användning.
  2. Salta och peppra parmesanosten och blanda den med ströbröd, persilja och cayennepeppar. Vispa ägget i en djup tallrik. Lägg mjölet på en tallrik. Salta och peppra väl.
  3. Vänd fiskfiléerna först i mjöl, sedan i ägg och sist i ostblandningen. Se till så att paneringen täcker fisken väl.
  4. Hetta upp oljan i en stekpanna och lägg i några fiskfiléer. Lägg inte filéerna för tätt i pannan, ge utrymme nog att kunna vända dem. Stek filéerna 2 min, vänd och stek ytterligare 2-3 min.
  5. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper. Stek resten på samma sätt. Salta och peppra.
  6. Garnera med persilja och citronklyftor. Servera med majonnäsen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.