En fiskrätt med en krämig italiensk risotto och med svenska smaker som pepparrot och dill.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Skala och hacka löken. Fräs den i lite av smöret i en tjockbottnad kastrull.
- Rör i riset, häll på hälften av vattnet och smula i buljongen.
- Låt risotton koka på svag värme utan lock i ca 20 minuter. Rör ner citronjuicen och vattnet, lite i taget, under kokningen.
- Skala räkorna. Krydda fisken med salt och peppar. Dela den i 4 portionsbitar, vik ihop filéerna om de är tunna.
- Stek fisken i smör i en stekpanna några minuter per sida. Lägg dem på ett ugnssäkert fat och stek dem färdigt i ugnen i 8-10 minuter beroende på tjocklek.
- När riset känns krämigt men fortfarande har en fast kärna är det färdigt. Rör ner räkor, smörklickar, pepparrot och dill.
- Servera räkrisotton med fisken och gärna några lättstekta körsbärstomater.
Toppa med extra pepparrot och dill.
Publicerat den
3 februari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar