Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fisk med räkrisotto

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En fiskrätt med en krämig italiensk risotto och med svenska smaker som pepparrot och dill.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skala och hacka löken. Fräs den i lite av smöret i en tjockbottnad kastrull.
  3. Rör i riset, häll på hälften av vattnet och smula i buljongen.
  4. Låt risotton koka på svag värme utan lock i ca 20 minuter. Rör ner citronjuicen och vattnet, lite i taget, under kokningen.
  5. Skala räkorna. Krydda fisken med salt och peppar. Dela den i 4 portionsbitar, vik ihop filéerna om de är tunna.
  6. Stek fisken i smör i en stekpanna några minuter per sida. Lägg dem på ett ugnssäkert fat och stek dem färdigt i ugnen i 8-10 minuter beroende på tjocklek.
  7. När riset känns krämigt men fortfarande har en fast kärna är det färdigt. Rör ner räkor, smörklickar, pepparrot och dill.
  8. Servera räkrisotton med fisken och gärna några lättstekta körsbärstomater. Toppa med extra pepparrot och dill.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.