Smakrik fisksoppa som förgylls med blåmusslor.
Instruktioner
- Tvätta blåmusslorna och släng dem som inte sluter sig när du knackar på dem. Skär vitlöken i skivor och hacka löken.
Fräs vitlök och lök i olivolja i en gryta. Tillsätt musslor och vitt vin. Låt musslorna sjuda under lock 5 minuter.
Skaka grytan en gång så att musslorna blandas, dra grytan åt sidan.
- Skär purjolöken i fina skivor och bleksellerin i små bitar.
Fräs alltsammans i olivolja i en gryta, löken ska bli mjuk och glansig. Tillsätt buljongtärningar, vatten, saffran och mascarpone. Låt soppan koka några minuter.
- Skölj bönorna väl och tillsätt dem tillsammans med lax och torsk. Låt soppan sjuda tills fisken är genomkokt, det tar ca 5 minuter. Smaka av med limeskal, pressad lime och eventuellt salt. Tillsätt musslorna i sitt spad.
- Servera soppan med ett färskt bröd.
Publicerat den
5 december 2011
Liknande recept
Skriv kommentar