Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fisk och potatisbullar på thaivis

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

Det här är en perfekt rätt om du vill tillvarata en rest av kokt fisk och kokt potatis. Fisken ska vara ganska fast, så lax eller torsk går bra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Finfördela fiskköttet och riv potatisen. Hacka den färska koriandern. Blanda samman fisk och potatis och rör ner äggen, ett i taget. Krydda blandningen med spiskummin, ingefära, sweet chilisås, fishsauce och koriander. Provstek en klick och smaka om det behövs tillsättas salt.
  2. Forma små, platta bullar och stek dem en minut per sida eller till gyllenbrun färg i 1/3 sesamolja och 2/3 majsolja.
  3. Kok jasminris till 4 personer enligt vad som står på rispaketet. Servara kokt jasminris till samt lite sweet chilisås. Smaklig spis!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • nilha 5 november 2009

    Det var väldigt många teskedar fisk! Ska det vara gram eventuellt?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.