Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

FISK OCH SKALDJUR i apelsinsås

 
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Receptet är för 4 personer och är lite "pyssligt" men gott och lyxigt. En paradrätt som jag ofta använde på 70-talet. Då det var vanligt att laga "sjötunga". Man var så duktig med att skriva ner allt, då när man lagade något nytt och hittade på. Tur var väl det.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Se till att få fisken filéad och klar i butiken. 1. Ångkoka fisken lätt. Efter ca 3 minuter lägg i blå musslor, pilgrimsmusslorna och havskräftor. Koka ytterligare i 2 minuter. Om räkor används skall dessa koka med bara ca ½ minut. Salta lätt 2. Komponera allt vackert på varma tallrikar. 3. Häll samman fiskbuljongen,vinet och grädden och reducera till hälften. Smaksätt med apelsinjuicen. Häll såsen på tallrikarna utan att dölja fisk- och skaldjursbitarna. 4. Garnera med roeépeppar och sockerärtor eller broccoli.
  2. Servera med kokt potatsis eller pressad potatis, även ris fungerar.
  3. Smaklig måltid!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.