Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fisk- och skaldjursfondue

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Räkor serveras som tillbehör. Skalen används i buljongen. Välj helst fiskskrov av plattfisk, fråga efter det i fiskdisken.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Buljong: Skala räkorna. Lägg dem i en skål och låt stå kallt fram till servering. Spola av räkskal och fiskskrov i kallt vatten. Knäck dem i bitar om de är stora.
  2. Hetta upp olja och smör i en rymlig kastrull och fräs lök, persilja, selleri, lagerblad, pepparkorn och räkskal ca 3 min. Häll på vatten, vin och hummerfond och koka upp.
  3. Lägg i fiskskroven och låt sjuda ca 10 min. Skumma av ytan. Dra kastrullen från värmen och låt buljongen stå ca 30 min. Sila genom en finmaskig sil eller genom silduk.
  4. Tillbehör: Skär fiskfiléerna i ca 3 cm bitar. Lax kan skäras i 2 cm stora kuber där den är som tjockast. Lägg upp i skålar och ställ kallt fram till servering.
  5. Så serverar du fonderna: Häll varm fisk- och skaldjursbuljong i den ena fonduegrytan och grönsaksbuljong i den andra. Sätt dem på värme på bordet och duka upp tillbehören. Låt var och en doppa ner fisk, räkor och grönsaker i de olika buljongerna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.