Recept på skaldjursgryta eller gryta med skaldjur, musslor och fisk. En god gryta med smak av vitt vin, musslor, rotfrukter, fisk, räkor och skaldjursfond bl.a.
Instruktioner
- Koka upp buljong och vin i en rejäl gryta.
Sjud musslorna i buljongen tills de öppnat sig (släng de som inte öppnats).
- Ta upp dem ur buljongen och ta ut dem ur skalen.
- Slå i grädde och tomatpuré i buljongen. Fräs saffran i lite smör och rör ner i buljongen.
- Tärna rotfrukter och potatis i större bitar. Koka ca 10 minuter i buljongen.
- Skär fisken i bitar. Lägg bitarna i soppan och låt sjuda i 5-10 minuter. Lägg i musslorna och kräftstjärtarna precis före servering.
- Tips!
Valfritt vitt vin passar till.
Vitlöksbaguette eller aioli är gott till grytan.
Publicerat den
15 februari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar