Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fisk- och skaldjursgryta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Recept på skaldjursgryta eller gryta med skaldjur, musslor och fisk. En god gryta med smak av vitt vin, musslor, rotfrukter, fisk, räkor och skaldjursfond bl.a.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp buljong och vin i en rejäl gryta. Sjud musslorna i buljongen tills de öppnat sig (släng de som inte öppnats).
  2. Ta upp dem ur buljongen och ta ut dem ur skalen.
  3. Slå i grädde och tomatpuré i buljongen. Fräs saffran i lite smör och rör ner i buljongen.
  4. Tärna rotfrukter och potatis i större bitar. Koka ca 10 minuter i buljongen.
  5. Skär fisken i bitar. Lägg bitarna i soppan och låt sjuda i 5-10 minuter. Lägg i musslorna och kräftstjärtarna precis före servering.
  6. Tips! Valfritt vitt vin passar till. Vitlöksbaguette eller aioli är gott till grytan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.