Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fisk- och skaldjursgryta med ris och broccoli

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

God fiskgryta, du kan lägga till andra skaldjur, blir bara godare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka valfritt ris för 4 eller 8 personer, ca 3 eller 6 dl. Koka enl anvisning på förpackningen.
  2. Skala och skiva bananschalottenlökar tunt, finhacka 2 vitlöksklyftor. Dela purjolök på längden och skölj ordentligt mellan bladen. Skär den i cm-tjocka skivor.
  3. Skär bort skinnet från laxfilé och skär laxen och sejfilé i 2-cm stora tärningar. Häll av spadet från 1 burk räkor. Fräs schalotten- och vitlök i 1 msk olja på svag till medelvärme i 3 min i en stor gryta. Tillsätt purjon och fräs ytterligare 2 min. Tillsätt krossade tomater, crème fraîche, vatten och msk vitvinsvinäger (eller 2 dl vitt vin istället för vatten och vinäger om du har hemma, det blir ännu godare), tsk curry, buljongtärning, 1 tsk salt och 8 varv med svartpepparkvarnen och låt puttra ihop 3 min.
  4. Ansa 500 g broccoli, i bitar och buketter. Koka upp vatten till broccolin i en liten kastrull. Om du kokar broccolin med lock, så behöver inte vattnet täcka grönsakerna (de ångkokas). Koka broccolin i 3 min.
  5. Lägg i fisken i grytan. Låt koka på svag värme ca 4 min. Lägg i de avrunna räkorna och låt allt bli varmt, max 2 min.
  6. Skala och skär 4 morötter i stavar.
  7. Servera grytan med ris, kokt broccoli och morötter!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.