Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fisk- och skaldjurssoppa

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

God soppa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skär lök, rotselleri, morot och potatis i mindre bitar. Ansa och strimla fänkålen. Skala och finhacka vitlöksklyftorna.
  2. Fräs alla grönsakerna tillsammans med saffran och lagerblad i lite olja i en stor kastrull utan att det tar färg. Tillsätt tomatpuré, vin och buljong. Låt det sjuda ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skala räkorna. Skär osten i små tärningar. Skär tomater och fisk i grova bitar. Lägg ner det i soppan. Låt soppan koka upp och sjuda tills fisken är klar, 3-5 minuter. Lägg i räkorna och eventuellt kokta musslor. Låt dem bli varma. Fördela osten i sopptallrikarna. Häll på soppa och servera.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • UffeP 13 november 2010

    mycket god soppa

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.