Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fisk och skaldjurssoppa á la Ankar

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Äntligen efter många försök så blev soppan perfekt. Koka och njut.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina fisken och skär i mindre bitar, skala räkorna och spara räkskalen
  2. Lägg räkskalen i en gryta tillsammans med lök, vitlök, tomatpuré, fiskbuljongtärning,sambal oelek, vitt vin, vatten och grädde
  3. Koka upp och låt koka i ca 15 minuter Sila soppan, koka upp igen och tillsätt fiskbitarna, låt sjuda i 7 minuter.
  4. Lägg i de hyvlade morötterna, den tärnade paprikan, broccolin, och mjukosten koka ytterligare i 5 min.
  5. Smaka av med salt och peppar, toppa med de skalade räkorna och en klick crème fraiche.
  6. Smaklig måltid

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Mistys 24 februari 2011

    Supergod soppa värd en kung :=) Fast jag fuskade och skippade momentet att koka av räkskalen. Blev supergott ändå. 5 poäng av mig!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.