Börja med aiolin: Blanda Lätt Crème Fraiche med vitlöken. Smaksätt med salt och peppar. Låt stå kallt innan serveringen.
Skär fisken i mindre bitar. Blanda buljong och kryddor i en gryta. Låt koka ca 5 min. Skär paprika och purjolök i mindre bitar. Lägg ner det och fisken i buljongen. Häll i mjölken. Koka tills fisken är klar ca 5 min. Lägg i dill, musslor och ev räkor. Låt det bli genomvarmt. Smaksätt med salt och peppar. Servera soppan med aioli och rostat bröd.
Jag gjorde riktig aioli:
Se till att ingredienserna är rumsvarma. Rör ihop senap, vinäger och äggulor i en skål.
Droppa försiktigt ner oljan och vispa hela tiden, gärna med en elvisp. Ta det lugnt i början så att såsen "tar" ordentligt. Vispa tills all olja har gått ihop med resten.
Smaksätt med pressad vitlök, salt och kajennpeppar.
åh, denna soppa brukar vi ofta göra på jobbet ! Jobbar ju på restaurang ! Och den är verkligen omtyckt ! En mkt god soppa ! :)