Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fisk och skaldjurssoppa med aioli

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

God soppa!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med aiolin: Blanda Lätt Crème Fraiche med vitlöken. Smaksätt med salt och peppar. Låt stå kallt innan serveringen.
  2. Skär fisken i mindre bitar. Blanda buljong och kryddor i en gryta. Låt koka ca 5 min. Skär paprika och purjolök i mindre bitar. Lägg ner det och fisken i buljongen. Häll i mjölken. Koka tills fisken är klar ca 5 min. Lägg i dill, musslor och ev räkor. Låt det bli genomvarmt. Smaksätt med salt och peppar. Servera soppan med aioli och rostat bröd.
  3. Jag gjorde riktig aioli: Se till att ingredienserna är rumsvarma. Rör ihop senap, vinäger och äggulor i en skål. Droppa försiktigt ner oljan och vispa hela tiden, gärna med en elvisp. Ta det lugnt i början så att såsen "tar" ordentligt. Vispa tills all olja har gått ihop med resten.
  4. Smaksätt med pressad vitlök, salt och kajennpeppar.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • ida85 17 juni 2009

    åh, denna soppa brukar vi ofta göra på jobbet ! Jobbar ju på restaurang ! Och den är verkligen omtyckt ! En mkt god soppa ! :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.