Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fisk- och skaldjurstortillas med avokadosallad och tiger´s milk

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Hembakta, nygräddade tortillabröd med fisk och skaldjur, avokadosallad och en dressing värd att lägga på minnet!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär lax och pilgrimsmusslor i små tärningar. Blanda dem med limesaft, salt och peppar. Ställ röran i kylen medan övriga tillbehör lagas.
  2. Halvera och kärna ur tomaterna till avokadosalladen. Skär dem i små tärningar. Ansa och finstrimla salladslöken. Kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka vitlöken. Halvera och kärna ur avokadorna. Gröp ur fruktköttet och skär det i små tärningar. Blanda grönsakerna med olja, limesaft och salt. Finstrimla salladen.
  3. Blanda mjöl, bakpulver och salt till tortillabrödsdegen. Tillsätt vatten och olja och arbeta ihop till en smidig deg. Dela degen i 8 bitar. Kavla ut varje bit till en rundel, ca 20 cm i diameter. Grädda bröden i en stekpanna, ett i taget ca 2 minuter på varje sida. Lägg bröden i en handduk så de behåller värmen och förblir mjuka.
  4. Mixa olja, limesaft, ingefära, jalapenosås, socker och salt med mixerstav till tiger´s milk. Smaksätt majonnäsen med ostronsås.
  5. Låt var och en fördela fisk, avokadosallad och gemsallad i sina tortillabröd. Toppa med tiger´s milk och ostronmajonnäs och rulla ihop.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.