Hembakta, nygräddade tortillabröd med fisk och skaldjur, avokadosallad och en dressing värd att lägga på minnet!
Instruktioner
- Skär lax och pilgrimsmusslor i små tärningar. Blanda dem med limesaft, salt och peppar. Ställ röran i kylen medan övriga tillbehör lagas.
- Halvera och kärna ur tomaterna till avokadosalladen. Skär dem i små tärningar. Ansa och finstrimla salladslöken. Kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka vitlöken. Halvera och kärna ur avokadorna. Gröp ur fruktköttet och skär det i små tärningar. Blanda grönsakerna med olja, limesaft och salt.
Finstrimla salladen.
- Blanda mjöl, bakpulver och salt till tortillabrödsdegen. Tillsätt vatten och olja och arbeta ihop till en smidig deg. Dela degen i 8 bitar. Kavla ut varje bit till en rundel, ca 20 cm i diameter. Grädda bröden i en stekpanna, ett i taget ca 2 minuter på varje sida. Lägg bröden i en handduk så de behåller värmen och förblir mjuka.
- Mixa olja, limesaft, ingefära, jalapenosås, socker och salt med mixerstav till tiger´s milk.
Smaksätt majonnäsen med ostronsås.
- Låt var och en fördela fisk, avokadosallad och gemsallad i sina tortillabröd. Toppa med tiger´s milk och ostronmajonnäs och rulla ihop.
Publicerat den
10 april 2013
Liknande recept
Skriv kommentar