Len och välsmakande gratäng med allt placerat i en och samma form. Servera med en blandad grönsallad och lite färskpressad citron.
Instruktioner
- Skölj av fiskfiléerna, använder du djupfrysta så tina dem. Skär fisken i ca 2 cm stora bitar.
- Smörj en eldfast form, placera fiskbitarna i formen och salta. Häll fonden över fisken och ugnsbaka i 200 grader i ca 10 minuter.
- Gör såsen under tiden. Blanda samman grädde och mjöl och hetta upp i ca 2-3 minuter. Tillsätt äggulor, dill samt kryddor. Rör om.
- Höj ugnsvärmen till 250 grader. Skala räkorna. Bryt av den nedre delen av sparrisstjälkarna om du använder färsk sparris. Placera sparris och räkor på fisken och häll såsen över. Strö över den rivna osten och gratinera i nedre delen av ugnen tills allt fått fin färg och är genomvarmt. Garnera med dill samt ett par räkor.
Publicerat den
6 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar