Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fisk- och sparrisgratäng

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Len och välsmakande gratäng med allt placerat i en och samma form. Servera med en blandad grönsallad och lite färskpressad citron.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj av fiskfiléerna, använder du djupfrysta så tina dem. Skär fisken i ca 2 cm stora bitar.
  2. Smörj en eldfast form, placera fiskbitarna i formen och salta. Häll fonden över fisken och ugnsbaka i 200 grader i ca 10 minuter.
  3. Gör såsen under tiden. Blanda samman grädde och mjöl och hetta upp i ca 2-3 minuter. Tillsätt äggulor, dill samt kryddor. Rör om.
  4. Höj ugnsvärmen till 250 grader. Skala räkorna. Bryt av den nedre delen av sparrisstjälkarna om du använder färsk sparris. Placera sparris och räkor på fisken och häll såsen över. Strö över den rivna osten och gratinera i nedre delen av ugnen tills allt fått fin färg och är genomvarmt. Garnera med dill samt ett par räkor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.