- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Fisk borde vi äta mer av - det är lättsmält och gott och kan faktiskt varieras i det oändliga. Här serveras den på grön bädd med len citronsås. Kokt potatis eller ris till gör en verklig festmåltid.
Instruktioner
- Rensa fisken om du använder hel fisk. Ta ut den i filéer. Skölj fiskfiléerna.
- Smörj ett ugnssäkert fat och lägg på fisken. Strö över litet salt. Täck med dubbelt smörpapper eller litet folie och koka fisken i 200° ca 15 minuter eller tills den verkar vit och fast. Koktiden beror på hur tjocka filéerna är.
- Häll av spadet och använd det till såsen. Håll fisken varm. Koka broccolin i lättsaltat vatten några minuter (spenaten behöver bara tina och värmas).
- Gör såsen: Fräs samman matfett och mjöl i en liten tjockbottnad kastrull. Späd med fiskspadet, litet i sänder, till en tjock sås som du späder med grädde. Låt såsen koka ca 5 minuter. Tillsätt äggulan och krydda ev med litet salt och svartpeppar. Tillsätt citronsaft. Efter detta får såsen inte koka, då skär den sig.
- Lägg upp den varma broccolin eller spenaten på ett varmt fat. Lägg försiktigt över fisken, häll över såsen och servera genast.
Publicerat den
8 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättegott. Hade ingen citron hemma, så jag använde citronpeppar istället. Det funkade bra det också. Tack för ett bra recept.
Underbart god fiksrätt. Och såsen - den riktigt smälte i munnen!
God och framför allt fräsch rätt! Jag hade i massor av persilja i bulguren för att få ännu lite mer smak, kanongott!