Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fisk på kinesiskt vis

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Wokrätter är perfekt mat - de tillagas i en handvändning och smakar alltid gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj fiskfiléerna och skär dem i 3 cm stora bitar. Droppa över citronsaft och krydda med peppar.
  2. Ansa svampen och skär den i tunna skivor. Spola av sojaböngroddarna. Skölj vår- eller purjolöken och skär den i fina strimlor, strimla lite grönt från löken till garneringen. Skala vårlöken.
  3. Blanda buljong, soja, sherry, vinäger, socker och 1 msk potatismjöl väl.
  4. Torka av filéerna och strö över 1 msk potatismjöl. Hetta upp 2 msk jordnötsolja i woken och bryn fisken i ca 2 minuter. Ta upp fisken och lägg åt sidan. Hetta upp resten av oljan och bryn vårlök, svamp och sojaböngroddar i 3 minuter och pressa sedan ner vitlöken.
  5. Häll över såsen och lägg i fisken. Låt sjuda i 2 minuter. Smaka av med peppar och strö över lite av det gröna till garneringen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.