Wokrätter är perfekt mat - de tillagas i en handvändning och smakar alltid gott.
Instruktioner
- Skölj fiskfiléerna och skär dem i 3 cm stora bitar. Droppa över citronsaft och krydda med peppar.
- Ansa svampen och skär den i tunna skivor. Spola av sojaböngroddarna. Skölj vår- eller purjolöken och skär den i fina strimlor, strimla lite grönt från löken till garneringen. Skala vårlöken.
- Blanda buljong, soja, sherry, vinäger, socker och 1 msk potatismjöl väl.
- Torka av filéerna och strö över 1 msk potatismjöl. Hetta upp 2 msk jordnötsolja i woken och bryn fisken i ca 2 minuter. Ta upp fisken och lägg åt sidan. Hetta upp resten av oljan och bryn vårlök, svamp och sojaböngroddar i 3 minuter och pressa sedan ner vitlöken.
- Häll över såsen och lägg i fisken. Låt sjuda i 2 minuter. Smaka av med peppar och strö över lite av det gröna till garneringen.
Publicerat den
18 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar