Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fisk på lökbädd från det kinesiska köket

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ingefära, vinäger och soja utmärker smakerna i den här fiskrätten med torskfilé. Det är ett mycket fettsnålt sätt att tillaga fisk - och väldigt gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Spola av och torka fiskfiléerna. Skär dem i 5 cm stora tärningar. Droppa citronsaft över fisken, salta och peppra. Ställ fisken kallt.
  2. Skala löken och skär den i tunna ringar. Skala ingefäran och hacka den fint. Hetta upp oljan i en teflonwok eller stor stekpanna och fräs löken tills den börjar mjukna.
  3. Strö ingefäran över löken och fräs under omrörning tills löken börjar bli brynt. Tillsätt soja, vinäger och buljong och låt puttra 5 minuter.
  4. Ansa chilin och hacka den fint. Lägg fisken på löken, stek ca 6 min och vänd den försiktigt under tiden. Smaka av med salt och ev vinäger. Strö över chili och servera. Ris smakar bra till fisken.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.