Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fisk under sprött täcke med rotsaksmos

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Jag har aldrig ätit rotsaksmos till fisk, spännande, detta måste jag testa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200º.
  2. Lägg sejfilen i en smord ugnssäker form. Häll över citronsaften.
  3. Skala och finhacka löken och blanda med ströbröd, citronskal, pressad vitlök och persilja. Smaka av med salt och peppar.
  4. Strö ströbrödsblandningen över fisken. Hyvla smöret med osthyvel och täck ströbrödet. Tillaga fisken i nedre delen av ugnen ca 30 min. Täck eventuellt formen med folie mot slutet av tillagningen om den får för mycket färg.
  5. Rotsaksmos: Ansa och skala rotsakerna. Skär dem i mindre bitar och koka dem i lättsaltat vatten tills de blir mjuka. Låt rotsakerna ånga av innan de mixas med mjölk och smör till lagom konsistens. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera fisken med rotsaksmos och citronklyfta. Garnera med persilja.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.