Jag har aldrig ätit rotsaksmos till fisk, spännande, detta måste jag testa.
Instruktioner
- Ugn 200º.
- Lägg sejfilen i en smord ugnssäker form. Häll över citronsaften.
- Skala och finhacka löken och blanda med ströbröd, citronskal, pressad vitlök och persilja. Smaka av med salt och peppar.
- Strö ströbrödsblandningen över fisken. Hyvla smöret med osthyvel och täck ströbrödet. Tillaga fisken i nedre delen av ugnen ca 30 min. Täck eventuellt formen med folie mot slutet av tillagningen om den får för mycket färg.
- Rotsaksmos:
Ansa och skala rotsakerna. Skär dem i mindre bitar och koka dem i lättsaltat vatten tills de blir mjuka. Låt rotsakerna ånga av innan de mixas med mjölk och smör till lagom konsistens. Smaka av med salt och peppar.
- Servera fisken med rotsaksmos och citronklyfta. Garnera med persilja.
Publicerat den
7 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar