Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fiskarens romlåda - LCHF

 
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Egentligen är det farfars påhitt – för att ta till vara det mesta på fisken, men jag såg honom bara göra den en gång – när farmor var sjuk. Hon släppte inte gärna fram någon till spisen. Gjordes ursprungligen på rom och mjölke från lekströmming. Receptet är omarbetat för att passa moderna råvaror.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka purjon fint och förväll som hastigast i mikro så att den mjuknar.
  2. Riv torskrommen med en gaffel ned i en bunke, tillsätt grädde och rör tills rommen finfördelats. Slå i ägg, vetemjöl och dill och blanda väl.
  3. Smörj en eldfast form med smör och häll i smeten. Stöt lite ströbröd i mortel och strö över. Grädda i 175°C tills den stannat.
  4. Servera med kokt potatis och remouladsås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.