Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en avlång form. Kör färsen i matberedare. Putsa fiskfiléerna och plocka bort så mycket ben som möjligt. Skär fisken i mindre bitar och lägg dem i skålen, salta. Kör tills fisken är finfördelad. Tillsätt vitpeppar, smör, potatismjöl och ägg. Starta maskinen på nytt. Tillsätt grädden genom tubröret och kör tills smeten är jämn, men inte för länge, då kan den skära sig. Häll färsen i den smorda formen som inte bör fyllas till mer än 2/3 i eftersom färsen stiger under gräddningen. Ställ i vattenbad så att det når upp till halva formens höjd.Grädda i 50 - 60 minuter. Färsen skall vara fast, pröva med en sticka Låt färsen svalna litet i formen, lossa runt kanten med en kniv och stjälp upp den på ett fat. Garnera med skalade räkor och servera med någon god sås. Färsen kan smaksättas med finhackad dill elelr tomatpuré.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.