Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fiskbollar med oliver och vitvinssås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Så enkelt att tillaga, så lyxliknande på tallriken.

Ingredienser

Instruktioner

Skär fisken i mindre bitar. Mixa fisken i matberedare tillsammans med salt och peppar. Tillsätt äggvitan och häll i grädden medan maskinen går. Hacka oliverna grovt och rör ner dem i fiskfärsen. Forma färsen till 8 stora bollar som läggs på en vattensköljd skärbräda. Skala och finhacka löken. Koka upp vattnet med lök, vin och salt i en traktörpanna. Lägg i bollarna och sjud dem under lock ca 10 min. Ta upp bollarna med en hålslev och håll dem varma under aluminiumfolie. Häll grädden i pannan. Låt koka 2 min. Smaka av med citronsaft och peppar. Rör i maizenaredningen. Låt koka 1 min. Servera med tillbehören.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.