Läckra och saftiga burgare med god tzatziki i en liten ny tappning.
Fiskfärs gör du enkelt själv genom att finfördela fisk i en matberedare. Du kan blanda flera fisksorter eller endast välja en sort. Testa dig fram till din egen favorit.
Instruktioner
- Fänkålstzatziki:
Riv fänkålen på den grova sidan på ett rivjärn. Skala och hacka vitlöken. Blanda yoghurt, fänkål, olivolja och hackad vitlök. Smaka av med salt, peppar och citronsaft. Ställ kallt.
- Fiskburgare:
Hacka dill och lite gräslök. Blanda med fiskfärsen, salt och peppar. Forma till burgare i önskad storlek och pensla med lite olivolja. Grilla eller stek fiskburgarna några minuter på varje sida på medelvärme till de är genomstekta.
- Rosta eller stek bröden i en torr panna. Skiva tomaterna och rädisorna. Skär gräslöken fint. Strimla lite av det yttersta skalet på citronen och skär den sedan i klyftor.
- Lägg tomatskivor och en klick tzatziki på brödskivorna. Lägg på en fiskburgare och toppa med rädisor, gräslök och lite strimlat citronskal. Servera med citronklyftorna till.
Publicerat den
30 november 2014
Liknande recept
Skriv kommentar