Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fiskburgare på kolja och räkor

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Om man ersätter två köttmåltider i veckan med fisk blir hela kosten mycket hälsosammare. Genom att kombinera två så härliga smaker som kolja och räkor blir nyttigheten dessutom läcker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pochera koljan med lagerblad, pepparkorn i 10 minuter i så pass mycket vatten att det täcker fisken. När fisken är klar tar man upp den ur kokspadet, flagar den, tar bort skinn och ben.
  2. Blanda den flagade fisken, räkorna och mosad potatis och 1 msk hackad persilja, smaka av med salt och peppar. Forma smeten till 4 fiskburgare.
  3. Stek dem i 1 msk olja i 8-10 minuter på var sida till de är gyllenbruna. Ta upp dem ur stekpannan och låt dem rinna av på hushållspapper, om det behövs.
  4. Servera med potatis, morötter eller ärter och garnera med resten av persiljan.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Snobban 13 november 2009

    Vad är "flaga" ? Detta verb känner jag ej till. Att man sedan rensar bort skinn och ben fattar jag men vad är momentet före? Låter väldigt gott och tänker testa om jag bara vet hur jag skall "flaga"..

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.