- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Djupfrysta fiskblock är ju bara sååååå... tråkiga. Klart man måste komma på något som retar smaklökarna!!
Instruktioner
- Skär ut 'mittstocken' ur kålhuvudet och koka bladen mjuka i lättsaltat vatten. Plocka av färdigkokta blad efter hand - låt rinna av och svalna. Ansa bladen = 'tunna av' de grova mittstjälkarna.
- Sätt ugnen på 200 grader.
Skär fisk, svamp, salladslök och chili i mindre bitar. Lägg i matberedare tillsammans med rivet limeskal och -saft, ingefära, räkpasta, fish sauce, ägg och grädde. Kör till en jämn smet.
- Lägg drygt 1 msk fiskröra på varje savoykålsblad. Rulla ihop och lägg i ugnsfast form.
Häll över vatten och vin samt täck formen med folie. Sätt in i ugn 10-12 minuter.
- Ta av folien, vänd 'dolmarna' och låt grädda ytterligare 10 minuter – vänd efter halva tiden.Ta ut dolmarna ur ugnen och låt skyn rinna av.
- Sila ner skyn i en gryta och koka ihop till hälften. Smaksätt med hummerfond, limesaft, honung, salt och peppar.
Red av såsen och smaksätt ytterligare till 'sött' eller 'surt' och eventuellt 'färgat'.
- Servera med ris eller pressad potatis och en enkel sallad.
Publicerat den
15 december 2009
Liknande recept
Skriv kommentar