Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fiskdolmar med thaismak

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Djupfrysta fiskblock är ju bara sååååå... tråkiga. Klart man måste komma på något som retar smaklökarna!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär ut 'mittstocken' ur kålhuvudet och koka bladen mjuka i lättsaltat vatten. Plocka av färdigkokta blad efter hand - låt rinna av och svalna. Ansa bladen = 'tunna av' de grova mittstjälkarna.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Skär fisk, svamp, salladslök och chili i mindre bitar. Lägg i matberedare tillsammans med rivet limeskal och -saft, ingefära, räkpasta, fish sauce, ägg och grädde. Kör till en jämn smet.
  3. Lägg drygt 1 msk fiskröra på varje savoykålsblad. Rulla ihop och lägg i ugnsfast form. Häll över vatten och vin samt täck formen med folie. Sätt in i ugn 10-12 minuter.
  4. Ta av folien, vänd 'dolmarna' och låt grädda ytterligare 10 minuter – vänd efter halva tiden.Ta ut dolmarna ur ugnen och låt skyn rinna av.
  5. Sila ner skyn i en gryta och koka ihop till hälften. Smaksätt med hummerfond, limesaft, honung, salt och peppar. Red av såsen och smaksätt ytterligare till 'sött' eller 'surt' och eventuellt 'färgat'.
  6. Servera med ris eller pressad potatis och en enkel sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.