Det här är en rätt som är mycket populär i Danmark och tillhör det som man bara SKA kunna i ett kök. Nästanpå en nationalrätt.
Instruktioner
- Fisken kokas, kyls och mosas med en gaffel. Det ska inte vara alltför finfördelat.
- Finhacka späcket och tillsätt det tillsammans med finhackad lök, ströbröd, salt och peppar.
- Rör samman det hela och tillsätt lite vatten åt gången tills färsen har ungefär samma konsistens som köttbullssmet.
- Färsen formas till c:a 8 "biffar" - ungefär som pannbiffar i storlek. Vänd dem i ströbröd innan de läggs i stekpannan.
- Stek c:a 10 minuter per sida på svag värme tills de är gyllenbruna och genomlagade.
- Servera med kokt potatis och persiljesås (alternativt skirat smör med hackad persilja).
- TIPS: För dig som är glutenallergiker går det alldeles utmärkt att använda glutenfritt ströbröd.
Publicerat den
31 juli 2010
Liknande recept
Skriv kommentar