Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fiskfärs timbal

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut

En lite finare fiskfärs.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Finfördela fiskfiléerna i matberedare tillsammans med smöret eller mal i köttkvarn 3-4 ggr (sista gången tillsammans med smöret). Tillsätt potatismjöl, salt och ägg och blanda väl. Tillsätt grädden lite i taget och arbeta färsen smidig. Smaka av.
  2. Häll smeten i en smord och bröad timbal- eller kakform, ca 1 ½ liter. Grädda färsen i vattenbad i botten av ugnen i 200 grader (ca 1 tim)
  3. Tänk på att alla ingredienser skall vara kylskåpskalla under tillredningen.
  4. Servera med pressad potatis, ris eller kokt potatis. En kall romsås eller en skaldjurssås till är gott.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.