Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fiskfilé à la Tilapia

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Mycket god. Passar dom som äter lchf mat, men även de som inte är så förtjusta i fisk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugnstemperatur 200-250 grader.
  2. Tina fisken om den är fryst. Dela blomkålen i buketter. Ångkoka blomkålen till den är mjuk. Låt rinna av i en hålsil.
  3. Häll över i en bunke. Häll ner grädde, äggulor och riven ost. Kör med en mixer till ett mos. Smaka av med salt och peppar. Spritsa eller skeda upp moset runt kanten på en stor ugnsform.
  4. Bred ut fisken i en ugnspanna så stor att filéerna får plats bredvid varandra. Salta, peppra, strö på löken och häll på vinet. Koka mitt i ugnen i 200 grader ca 10 minuter, lite längre om filéerna är tjocka. Ta upp fisken med en hålslev och fördela dem i formen. Öka ugnsvärmen till 250*C.
  5. Sila ner spadet från fisken i en kastrull. Häll i vin, buljong och 0,5 dl grädde. Koka upp under omrörning och sjud sedan ca 3 minuter. Blanka av såsen med smöret. Rör ut äggulan i 0,5 dl grädde och häll i såsen under vispning.
  6. Ta kastrullen från värmen, salta och peppra. Häll såsen över fisken. Strö ost över såsen och garnera med sparrisknoppar. Gratinera i övre delen av ugnen tills rätten fått lite färg och är genomvarm, ca 10 minuter.
  7. Servera med sockerärter och en sallad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Pleje 21 maj 2010

    Vad är tilapia?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.