Saftig fiskfilé som serveras med en underbar räksås i denna GI-rätt.
Du kan använda torsk, sej, kolja eller gös till den här rätten.
Instruktioner
- Skala räkorna och spara skalen. Lägg undan räkorna.
Hetta upp oljan i en kastrull och fräs halva löken och räkskalen ½ minut. Slå på vatten så att det täcker och koka upp.
- Låt sjuda i knappt 10 minuter.
Sila bort räkskalen och koka ihop buljongen till 3 dl.
Ta undan 1 dl av buljongen till såsen och frys in resten.
- Lägg fisken i räkbuljongen. Koka upp och låt sjuda på svag värme till en innertemperatur på 70 grader.
Ta upp fisken, lägg den i en form och lägg aluminiumfolie över.
- Skala och hacka löken. Ansa bladspenaten.
Fräs lök och spenat i smör i en stekpanna. Hacka dillen.
slå räkbuljongen i en kastrull, rör ner yoghurten.
Krydda med peppar och kontrollera om du behöver salta.
Låt såsen få ett uppkok och ta av den från värmen.
Rör ner spenat, lök och dill.
- Lägg i fisken och strö över räkorna.
servera med kokta grönsaker.
Publicerat den
22 juni 2011
Liknande recept
Skriv kommentar