Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fiskfilé nicoise

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

God bjudrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skär löken grovt. Skär moroten i tjocka skivor.
  2. Koka fiskbuljongen med lök, morot pepparkorn, lagerblad och en halv tesked salt i en kastrull. Låt koka i 15 minuter. Därefter silas buljongen.
  3. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en eldfast form med margarin. Lägg i fiskfiléerna. Strö över en halv tesked salt och en knivsudd cayenne, absolut inte mer. Slå på den silade buljongen och vinet. Täck med folie. Låt stå i ugnen i 15 minuter.
  4. Skär det vita på purjon mycket fint. Koka upp vatten i en kastrull. Lägg i tomaterna, så fort skalet spricker tar du upp dem. Spola dem försiktigt under kallt vatten och skala dem. Skär dem i 4 delar, peta ur kärnorna och skär sedan tomaterna smått.
  5. Lägg upp filéerna på ett uppläggningsfat och håll dem varma. Täck med folie. Sila skyn.
  6. Lägg 1 matsked margarin i en kastrull och sätt på medelvarm platta. Låt purjon fräsa i 2 minuter. Slå på fiskbuljongen och låt det hela koka ihop till hälften.
  7. Under tiden fräser du tomaterna i en matsked margarin tills de blir mosiga. Se till att de inte bränns.
  8. Slå tomaterna i buljongen. Smula sönder saffran och lägg i den. Slå på grädden. Koka nu kraftigt tills såsen tjocknar. Till sist vispar du i två matskedar smör. Smaka av och salta vid behov. Slå såsen på fisken.
  9. Servera med kokt potatis, sallad och gärna ett gott vitt vin.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • begeanka 9 oktober 2008

    Snålvattnet rinner i mungipan, bara jag tänker på denna rätt!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.